top of page

IBIZA VAKANTIE VILLAS

souvenirs , winkels en markten

shopping.JPG

Naast het strandleven, lekker eten en het super nachtleven kun je in Ibiza fantastisch winkelen. Niet voor niets komen s ´werelds beste kledingontwerpers zoals Giorgio Armani, Jean Paul Gaultier en DSquared op Ibiza inspiratie opdoen.

 

Naast de gebruikelijke winkelketens en designer shops zoals Dior en Dolce & Gabana kun je ook de stad afstruinen op zoek naar leuke boetiekjes. Er zijn ook vele winkels die de lokale mode Adlib verkopen. In de zomer zijn de meeste winkels open tot laat in de avond.

 

Ook zijn er op Ibiza zijn er diverse markten van hippie markten tot groenten en vismarkten, beslist de moeite waard is de originele hippie markt in Las Dalias in San Carlos.

Souvenirs

fleur-de-sel-tarro-de-ceramica-cucharita

Eten & Drinken

Altijd leuk om originele souvenirs voor jezelf of je naasten te kopen en die zijn er op Ibiza volop te vinden. Op eet en drink gebied, op modegebied, op muziekgebied of op het gebied van lichaamsverzorging en cosmetica. Origineel en made in Ibiza.

 • Plaatselijk verbouwde wijn, b.v Can Rich en Ibizkus

 • Sal de Ibiza

 • Sobrasada – paprika worst

 • Ensamaidas – zoet brood voor bij het ontbijt of bij de thee

 • Hierbas Ibicencas en frigola - kruidenlikeurs

 • Fruit jam van fruit geteeld op Ibiza en hier tot jam gemaakt

 • Lokale geiten of schapenkaas

TonyBonet_021_0-1067x1600.jpg

Mode 

Adlib

Er zijn veel ontwerpers te vinden op het eiland die prachtige collecties uitbrengen van Moda Adlib zoals Charo Ruiz, Pepa Bonet, voor kinderen, vrouwen en mannen, losse gemakkelijk zittende kleding waar van de oorsprong teruggaat naar de hippie tijd.

Pachasop_home-woman-1280x640-copy.jpg

Club 

Merchandise

Ibiza is natuurlijk wereld beroemd door de club scene en muziek

Alle clubs op Ibiza hebben hun eigen winkels waar ze merchandise verkopen, leuk T-shirts en kleding maar ook compilatie-cd’s van de leukste clubavonden.

HierbasdeIbizaAcquade-Colonia100ml.jpg

Cosmetica &lichaams verzorging

 • Campos de Ibiza

 • Aloë Vera, lokaal gemaakte crèmes op basis van Aloë Vera, te koop bij Ibiza Loe

 • Parfums en cosmetica zijn goedkoper op de eilanden en het scheelt al gauw zo'n 20%

 • Ibiza Posidonia - verzorgingslijn met als basis zeegras

Bijzondere winkels

image-asset.png

Op zoek naar een one of a kind tas, riem of jurk dan beslist even naar deze leuke hippy winkel waar men alle kleding en tassen zelf maakt en dus super origineel zijn. Ook als je niet van plan bent iets te kopen dan is deze winkel ook een bezoekje waard. Je gaat even terug in de tijd. Erg makkelijk te vinden op de weg San Lorenzo, op het kruispunt richting Benirras Strand.

sluiz-2047x1365.jpg

Deze geweldige winkel is bijna een warenhuis, vol betaalbaar design voor in je huis, originele tuinmeubelen, kleding, boeken nou ja teveel om op te noemen. Je kunt gewoon kopen wat je leuk vindt en zij zorgen dat het thuis gebracht in Nederland, dus je hoeft niet te mee te nemen, en dat is wel zo gemakkelijk. Sluiz bevindt zich op de weg naar Santa Gertrudis.

Waar kun je op Ibiza lekkere biologische groenten en fruit kopen? Bij Terra Masia, vlakbij Santa Eulalia. Uitgestrekte moestuinen en boomgaarden waar de meest bijzondere kruiden en groenten gekweekt worden. Er lopen ook schapen, varkens en kippen rond. Als je vroeg bent kun je heerlijke verse scharreleieren kopen. Je kunt er ook even stoppen om wat te drinken en om even wat rond te kijken.   

Laag-8.jpg

Markten

Op Ibiza zijn in alle plaatsen en toeristische zones markten te vinden, veelal tegen de avond gaan de stands open waar leuke kleding en sieraden verkocht worden. Maar er zijn natuurlijk ook markten waar je verse vis, groenten en dergelijke kunt kopen. Voor uitgebreidere info kun je onze app downloaden.

article_349_1946_1549557110.jpg

Markten op Ibiza

Las Dalias – een leuke hippie markt in San Carlos, originele producten o.a. kleding, sieraden en etenswaar, open op zaterdag.

 

Punta Arabi – de grootste hippie markt en een wekelijkse trekpleister, veel stands met kleding. Gelegen in Es Canar en open op woensdag.

 

San Juan - eigenlijk onze favorite markt op zondag met originele stands en muziek door de straten van San Juan

 

El Mercado Viejo – Een monumentale markt waar nog groenten, fruit en bloemen verkocht worden, gelegen tegenover de toegangspoort van Dalt Villa in de haven van Ibiza Stad.

 

El Mercado Nuevo – Een nieuwe overdekte markt waar verse vis, vlees, groenten en fruit verkocht gelegen in Calle Catalunya.

 

El Mercado Medieval – Een middeleeuwse markt en een jaarlijks terugkerend festijn met stands, kraampjes waar eten verkocht wordt en straatartiesten. In Dalt Villa, Ibiza Stad. Het tweede weekend van mei.

bottom of page