top of page

IBIZA VAKANTIE VILLAS

stranden en beach clubs 

Image00001.jpg

Ibiza heeft heel veel stranden, kleine baaitjes, moeilijk te bereiken zandstranden en sommige best rustig zelfs in het hoogseizoen. Het is de moeite waard om op ontdekking te gaan met de auto en zo leer je tegelijkertijd ook het eiland goed kennen. De stranden rondom Ibiza Stad en in het zuidwesten zijn het drukst en ook zijn vaak de ligbedjes en restaurants er duurder dan in het noorden.

Stranden in de omgeving van Ibiza Stad

Stranden omgeving Ibiza Stad

Talamanca – aan de andere kant van de haven, een lang zandstrand waar veel lokale mensen komen, een veelvoud aan restaurants en beach clubs. De bekendste: Bar Flotante , Hostal Talamanca, Beach Club Rehab en het Nobu Hotel

 

Figueretas – aan het begin van de stad, een lange boulevard met verschillende hotels en restaurants. Het strand bestaat uit kleine baaitjes, lekkere restaurants hier zijn o.a Soleado, Tapas restaurant Fusion, Sense by One en All. Ook leuk, een drankje drinken op het dakterras van het One Hotel

 

Playa den Bossa –  het verlengde van Figueretas en is het langste zandstrand van het eiland, uitgegroeid tot een eerste klas vakantieoord met een aantal van de hipste hotels waaronder Ushuaia en Hardrock, maar ook leuke Beach Clubs waar je lekker kunt eten, Nassau en Tanit. Ook s’avonds is het een must lekker uitgaan in Ushuaïa of Hii.

 

Salinas en Es Cavallet  - Deze stranden liggen dichtbij het vliegveld en vormen samen een beschermd natuurgebied. Voor de natuurliefhebbers wandel eens door de zoutvelden heen, een grote verscheidenheid aan vogels waaronder wilde Flamingo's zijn er te zien.

Salinas is een prachtig met zandstrand met ondiep helder water, de leukste Beach Clubs, Jockey, Malibu en Sa Trinxa.

Es Cavallet is een wat ruiger strand en heeft twee geweldige restaurants La Escollera en El Chiringuito. Op Es Cavallet kun je naakt zonnen en er bevindt zich ook het gay strand, helemaal aan het einde met de Beach club El Chiringay.

Es Codolar  een kiezelstrand daar bevindt zich Experimental Beach, een hippe strandtent en een goed restaurant.

 

Sa Caleta - een klein baaitje onderweg van het vliegveld richting Cala Jondal, mooi helder water maar een smal zandstrand dus niet al te veel plaats. Wel heb je hier de oudste nederzetting uit de tijd van de Fenicische beschavingen en er is een super goed visrestaurant Sa Caleta.

De leukste Beach Clubs

Image00002.jpg

Stranden in de omgeving van San José

Cala Jondal - een kiezelstrand maar zeer populair dankzij de trendy Beach club The Blue Marlin en de restaurants Tropicana en Yemanja.

 

Cala Xarco - een beetje moeilijk om te komen maar het is een klein zandstrandje met een lekker maar duur visrestaurant Es Xarcu, veel internationale jetsetters komen hier lunchen.

 

Cala D’Hort - voorbij het kleine dorpje Es Cubells krijg je Cala D’Hort, een zandstrandje met uitzicht op het bekende Es Vedra er zijn ook twee heerlijke visrestaurants te vinden namelijk Restaurante El Carmen en Restaurant Cala D’Hort waar je de lekkerste paella’s van het eiland kunt eten.

 

Cala Vadella - een mooi zandstrand met ondiep water ideaal voor families, je kunt er ook watersport beoefenen en er zijn een groot aantal restaurants te vinden.

 

Cala Molí – een klein beschut kiezelstrand zonder ligbedden. Cathy Guetta heeft hier haar Beach Club La Bagatelle geopend en daar kun je heerlijk lunchen.

 

Cala Tarida - een breed zandstrand met een aantal eilandjes ook veel families en hier heb je het restaurant de Cotton Club. 

 

Cala Conta - een klein zandstrand met kleinere beschutte gedeeltes, een prachtige turquoise kleur zee en een paar eilanden voor de kust. Je kunt hier ook goed snorkelen en vele komen hier om de zonsondergang te zien bij Sunset Ashram

 

Cala Bassa - een mooie baai met zandstrand en helder water, dennenbomen die bijna tot op het strand groeien en een leuke strandtent CBBC waar je lekker kunt eten.

Stranden van San Antonio tot Cala San Vicente

San Antonio – San Antonio heeft een veelvoud van stranden en het is er erg druk, voornamelijk jongeren komend uit de UK, van Port des Torrent tot Cala Gracio, er zijn ook een aantal goede restaurants in te vinden, Club Nautico, Villa Mercedes en Sa Capella.

 

Cala Salada – een erg mooi zandstrand wel klein met kraakhelder water, leuk zijn hier de platte rotsen waar je vanaf kunt duiken. Ook leuk om te snorkelen hier.

 

San Miguel – El Puerto de San Miguel is een Klein resort met zandstrand en ideaal voor families, je kunt er verschillende watersporten beoefenen. Een lekker visrestaurant is hier Port de Balansat en probeer dan eens het lokale gerecht Bullit de Peix.

 

Benirras een klein stukje rijden vanaf Puerto de San Miguel en daar is Benirras, een erg populair zandstrand met ligbedden en parasols met de rots de “Finger of God” in het midden van de baai. Er zijn hier waterfietsen te huur en op zondag rond zonsondergang het hippie feest met trommels. We kunnen het restaurant Elements aanraden voor de lunch.

 

De kustweg van San Juan tot aan Cala San Vicente - is de moeite waard, er zijn talloze kleine ongerepte strandjes en baaitjes te vinden.

 

Portinatx - een leuke toeristische zone met een aantal strandjes en restaurants.

 

Cala San Vicente - een prachtig baai met een mooie kleur zee, een breed wit zandstrand. Een lekker restaurant is hier The Boat House.

De beste visrestaurants

Stranden van Cala San Vicente tot Cala LLonga

Aguas Blancas  - een smal strand met zandstrand en platte rotsen, hier kun je naakt zonnen, iets leuks om te doen is het nemen van een modderbad, even laten drogen en afspoelen in zee.

 

Cala Mastella - een klein ongerept strandje, heerlijk rustig en beschut. Een grote attractie en traktatie hier is het visrestaurant El Bigotes, heerlijke versbereide vis, wel reserveren.

 

Cala LLeña - een breed wit zandstrand met een prachtige zee, ideaal voor families, met betaalbare ligstoelen en parasols.

 

S’Argamassa - in deze zone heb je een aantal stranden, Cala Pada en Cala Martina, beide zijn goed geschikt voor families. Ook heb je hier Nikki Beach , een erg leuke Beach Club met een fijn restaurant en goede service.

 

Niu Blau - een kleine baai met zandstrand en pijnbomen die tot op het strand groeien en voor een beetje schaduw zorgen. Een fijn strand voor families

 

Santa Eulalia - dit is de derde grootste plaats van Ibiza en het heeft een leuke boulevard en een fijn wit zandstrand midden in de stad. Het strand loopt door tot aan de monding van de enige rivier op Ibiza.

 

Cala LLonga  - een populair toeristenoord met een verscheidenheid aan restaurants, een zandstrand met betaalbare ligbedden en lekker helder water. De bekende Beach Club Amante bevindt zich in Cala LLonga.

bottom of page