top of page

IBIZA VAKANTIE VILLAS

Ibiza informatie

Ibiza, het prachtige eiland in de Middellandse zee is een waar paradijs en heeft alles in huis om één van s’ werelds meest populaire vakantiebestemmingen te zijn. Mooie stranden, een azuurblauwe zee, groene bergen, pittoreske dorpjes en dit alles op slechts een paar uur vliegen vanaf de meeste Europese steden. Er zijn natuurlijk veel meer mooie eilanden te vinden in de Middellandse zee, maar Ibiza onderscheid zichzelf. Allereerst het bekende nachtleven, fantastische clubs die toonaangevend zijn in de wereld, Dj’s en wereldberoemde artiesten zijn er gedurende het hele seizoen te zien en te horen. De hoge kwaliteit en diversiteit van de restaurants, keukens uit allerlei werelddelen maar ook de lokale keuken wordt niet vergeten. De cultuur en geschiedenis is goed terug te zien in het straatbeeld en niet voor niets zijn er vele gebieden beschermd door de UNESCO. Ibiza staat voor vrijheid en magie. Al jaren is Ibiza een veilige haven voor andersdenkenden en wordt beschreven in boeken, in liedjes en in films en tv series. Nog steeds waart de geest uit de hippie tijd rond op het eiland. Zo zijn er verschillende feesten en hippie markten en zelfs de mode Adlib komt voort uit die tijd.

Ibiza Informatie

Download onze GRATIS app vol met leuke informatie en tips.

De gids over Ibiza, vol restaurant tips, nachtleven, sport en kinderactiviteiten, stranden en andere informatie die je vakantie op Ibiza onvergetelijk maakt.  De app is gratis te downloaden bij iTunes en Google Play.

Scan de QR-code met je smarttelefoon

app_download_ios.png
unnamed.png
LOGO_Download+Android+Google+Play+Store.
Ibiza Town at night

Ibiza Stad

De hoofdstad van het eiland, de stad bestaat uit een paar delen, het oudste deel is het ommuurde gedeelte en dateert uit de 14de eeuw. Dit deel van de stad heet Dalt Villa en is beschermd als werelderfgoed door UNESCO. Een mooi en leuk deel om te verkennen, zo zijn er verschillende musea, veel restaurants en winkels. Het deel grenzend aan Dalt Villa, de haven en de pleinen Vara del Rey en Plaza del Parque. Gezellig slenteren door de smalle straatjes vol winkels en boetieks. In de oude haven zijn er gezellige terrassen en bars. Het nieuwe gedeelte Eixample loopt van Vara del Rey richting Figueretas.

 

Tips

  • De indrukwekkende paasprocessies op goede vrijdag

  • De middeleeuwse markt van 10 tot 13 mei

  • Nuestra señora de Carmen, processie vanuit de kathedraal richting haven met de beschermheilige van de vissers, juli 16

  • De vuurwerk show op 8 augustus in haven

  • Light Festival op 12 en 13 oktober 

  • De kersttijd

Santa Eulalia

Santa Eulalia is de derde grootste plaats van Ibiza en heeft een mooi stadscentrum met een lange boulevard en stadsstrand. Deze plaats trekt meer families en ook qua uitgaansmogelijkheden is het er rustiger. Wel zijn er vele goede restaurants te vinden voor redelijke prijzen. Om te bezoeken, el Puig den Missa, een kerk boven op een berg die dateert uit de 16de eeuw en ook leuk bij Santa Eulalia mondt Ibiza’s enigste rivier uit.

 

Dorpjes in de omgeving van Santa Eulalia:

San Carlos de Peralta – rond en in dit dorpje vestigden zich de hippies in de 60tiger en 70tiger jaren en velen zijn niet meer weggegaan, bezoek de iconische bar Anita tegenover de kerk met lekkere tapas en home-made Hierbas. Ook is hier Las Dalias te vinden, niet de grootste hippie markt wel de originele met vele kraampjes leuke kleding, sieraden echt een aanrader. Las Dalias is open iedere zaterdag en gedurende de kersttijd is er een kerstmarkt.

 

San Juan – het hoogst gelegen, het meest beschutte en meest noordelijke dorpje van Ibiza. De architectuur is ook anders dan de andere plaatsjes van Ibiza en het originele dorpje is nog redelijk intact Het dorpje heeft een 18de -eeuwse kerk en iedere zaterdag een farmers markt met allerlei etenswaar en zelfgemaakte kleding en sieraden.

 

Tips

  • De feestdag San Juan op 24 juni de avond ervoor rond middernacht beginnen de festiviteiten

Santa Eulalia
San Antonio , Ibiza Holiday Villas

San Antonio

San Antonio is de tweede grootste plaats van Ibiza en ligt aan de westkust. Niet geheel terecht heeft San Antonio een slechte reputatie doordat er in het hoogseizoen vele jongeren er hun vakantie vieren. Door de ligging is het er in de winter goed vertoeven en San Antonio heeft een mooie boulevard en haven. Ook zijn er talloze goede restaurants te vinden. Ook zijn de mooiste stranden vanuit San Antonio makkelijk en snel te bereiken en door de goede snelweg naar Ibiza Stad ben je binnen 15 mintuten in Ibiza

 

Dorpjes in de omgeving van San Antonio

Santa Agnés – een klein landelijk dorpje en heerlijk rustig, de natuur hier is prachtig en de vallei van Santa Agnés staat vol amandelbomen. Dichtbij Santa Agnés richting San Mateo is het prachtige Buscatell te vinden, een agrarische omgeving met een irrigatiesysteem dat dateert uit de Moorse tijd.

 

Santa Gertudis – centraal gelegen dorpje met een mooi plein en kerk. Het dorp staat bekend als restaurantdorp. De omgeving van Santa Gertudis is ook de moeite waard met veel landbouw en natuurlijk het “warenhuis “Sluiz.

 

Tips

  • Gedurende de maand februari de prachtige wit roze amandel bloesem

  • Op 24 augustus de feestdag van de San Antonio, San Bartomeu met een prachtige vuurwerk show

Sant Josep

San Josep de sa Talaia is een gezellig dorpje in het zuiden van Ibiza en het is de grootste gemeente van Ibiza. Het strekt zich uit van Playa den Bossa helemaal naar San Antonio. Het is een leuk dorpje met een aantal kleine straatjes, een kerk en een pleintje. Er zijn een aantal leuke restaurants te vinden en uiteraard winkels. De hoogste berg 475 meter van het eiland is Sa Talaia. Bekend om talloze stranden en baaien, zoals Cala Vadella, Cala Conta en Cala D’Hort.

Dorpjes in de omgeving van San José

Es Cubells – een klein dorpje aan de zuidwest kust met een prachtig witgekalkt kerkje in het centrum. Er zijn hier vele grote villa’s te vinden en de kustlijn is werkelijk schitterend.

San Augustin – het kleinste dorpje van Ibiza en tevens één van de best geconserveerde. Compact met in het midden de kerk en een plein waaraan het leuke restaurant Can Berri Vell, vroeger een boerderij nu prachtig gerestaureerd.

Tips:

Op 28 augustus in San Augustin, de traditionele processie vanuit de kerk ter ere van de naam heilige gevolgd door het Bal Payes met folklorische dans. 

San José , Ibiza Holiday Villas
bottom of page